Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Kancelariju

>

Peti Forum Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR)

Peti Forum Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR)
Datum objave: 23.01.2021 10:55 | Autor: KEI

Ispis Štampaj stranicu


Ovogodišnji Forum Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR), pod sloganom "Jačanje otpornosi Jadransko-jonskog regiona kroz saradnju'' održaće se u Beogradu od 28. i 29. januara. Zbog pandemije virusa Covid-19 i želje da se sačuva zdravlje učesnika, 5. Forum će biti organizovan kao online događaj.

Peti EUSAIR Forum organizuje Srbija kao prethodna predsjedavajuća zemlja i održaće se putem virtuelne platforme za konferencije na kojoj će učesnici će imati mogućnost da prate program uživo, čuju inspirativne govornike, da se povežu i podijele svoje ideje. Takođe, kroz virtuelnu izložbu, učesnici će moći da se upoznaju sa inicijativama i projektima u jadransko-jonskom regionu i saznaju više o njima.

Online formular za registraciju i agendu možete pronaći na sljedećim linkovima https://www.adriatic-ionian.eu/event/5th-annual-eusair-forum/ , https://www.adriatic-ionian.eu/event/5th-annual-eusair-forum/registrations/ .

Svake godine, EUSAIR Forum privlači veliki broj stejkholdera, uključujući i Evropsku komisiju i ostale EU institucije, nacionalna ministarstva, regionalne i lokalne vlasti, privredni sektor, univerzitete i civilno društvo, koji dijele mišljenja, iskustva i razgovaraju o načinima buduće saradnje. Glavni fokus ovogodišnjeg - petog EUSAIR Foruma biće na digitalnu transiciju kao odgovo tokom pandemije Kovid19, kreativne industrije, uključivanje EUSAIR makro-regionalnih prioriteta u instrumente finansiranja EU za period 2021-2027, te aktuelnim temama sva četiri tematska stuba EUSAIR-a (Plavi rast, Povezani region, Kvalitet životne sredine i Održivi turizam).

KANCELARIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE