Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

>

Пети Форум Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР)

Пети Форум Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР)
Датум објаве: 23.01.2021 10:55 | Аутор: КЕИ

Испис Штампај страницу


Овогодишњи Форум Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР), под слоганом "Јачање отпорноси Јадранско-јонског региона кроз сарадњу'' одржаће се у Београду од 28. и 29. јануара. Због пандемије вируса Цовид-19 и жеље да се сачува здравље учесника, 5. Форум ће бити организован као онлине догађај.

Пети ЕУСАИР Форум организује Србија као претходна предсједавајућа земља и одржаће се путем виртуелне платформе за конференције на којој ће учесници ће имати могућност да прате програм уживо, чују инспиративне говорнике, да се повежу и подијеле своје идеје. Такође, кроз виртуелну изложбу, учесници ће моћи да се упознају са иницијативама и пројектима у јадранско-јонском региону и сазнају више о њима.

Онлине формулар за регистрацију и агенду можете пронаћи на сљедећим линковима хттпс://www.адриатиц-иониан.еу/евент/5тх-аннуал-еусаир-форум/ , хттпс://www.адриатиц-иониан.еу/евент/5тх-аннуал-еусаир-форум/регистратионс/ .

Сваке године, ЕУСАИР Форум привлачи велики број стејкхолдера, укључујући и Европску комисију и остале ЕУ институције, национална министарства, регионалне и локалне власти, привредни сектор, универзитете и цивилно друштво, који дијеле мишљења, искуства и разговарају о начинима будуће сарадње. Главни фокус овогодишњег - петог ЕУСАИР Форума биће на дигиталну трансицију као одгово током пандемије Ковид19, креативне индустрије, укључивање ЕУСАИР макро-регионалних приоритета у инструменте финансирања ЕУ за период 2021-2027, те актуелним темама сва четири тематска стуба ЕУСАИР-а (Плави раст, Повезани регион, Квалитет животне средине и Одрживи туризам).

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ