Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Канцеларију

>

Читајте седми број часописа Еуроказ

Читајте седми број часописа Еуроказ
Датум објаве: 31.12.2020 16:00 | Аутор: КЕИ

Испис Штампај страницу


Генерални секретаријат Владе – Сектор за информисање јавности о ЕУ и процесу приступања ЕУ објавио је седми број часописа Еуроказ.

У оквиру више рубрика, кроз Еуроказ су представљене актуелности из преговарачког процеса, резултати реформи које Црна Гора спроводи у процесу приступања, успјешни примјери коришћења ЕУ фондова. Саговорници Еуроказа говоре на актуелне теме из преговарачког процеса и о актуелностима из домена функционисања ЕУ.

У Еуроказу можете пронаћи, између осталог, ауторски текст нове главне преговарачице Зорке Кордић, као и интервју са амбасадорском Португала, државом која од 1. јануара преузима предсједавање ЕУ. У новом издању часописа можете читати и шта мисле представници Европске комисије и Европског парламента о недавном вету Бугарске Сјеверној Македонији, као и о партнерству Црне Горе са Еуротрансплантом, међународном организацијом у области трансплантације органа, који прави помак у овој грани медицине.

Часопис излази сваких шест мјесеци и доступан је на интернет страницама и мрежама Канцеларије за европске интеграције и еу.ме.

Седми број часописа Еуроказ можете преузети овдје.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ